İki yıllık ara sona eriyor, Sherlock Holmes ölümden dönüyor!

Sör Conan Doyle’un kahramanını günümüze taşıyan Sherlock mini dizisi, dünyanın en ünlü dedektifini modern teknolojiden yararlanan biri olarak sunuyor.

Sir Arthur Conan Doyle’un kahramanı, kendi adını taşıyan dizide karşımıza hiç alışkın olmadığımız bir şekilde çıkıyor. Benedict Cumberbatch’in canlandırdığı Sherlock, çocuksu bir güzelliğe sahip ama üstadın kendisi kadar sürprizlerle dolu. Modern teknolojiden yararlanmaktan da çekinmiyor. Cep telefonu, internet sitesi var.
Dizi romandan farklı olarak 2010'lu yıllarda geçiyor. 



Sherlock Holmes'ün kredi kartları, cep telefonu ve laptopu var, otomobil ve metroyu kullanıyor. Anlatıcımız Dr. John Watson ise alışılagelmiş şekilde kağıt ve kalem kullanarak hatırat yazmıyor, bir blog adresi var ve düzenli olarak oraya yazılar gönderiyor.

Her ne kadar modern bir Sherlock izlesek de tuhaflıkları, zekası, ruhuyla hık demiş, üstadın burnundan düşmüş. Doctor Who’nun baş yazarlarının kaleminden çıkan mini dizide, Sherlock’un sağ kolu Dr. Watson’ı Bir Otostopçunun Galaksi Rehberi ve Hot Fuzz filmlerinden tanıdığımız Martin Freeman canlandırıyor.

Dikkat Spoiler kısmı

- İkinci sezonun finalinden bu yana geçen iki yılda dostunun yokluğuna alışan Watson aşık olup, Mary Morstan’la evlendi.
- Dizinin yeni sezonunda Sör Arthur Conan Doylu’un The Adventure of the Empty House, The Sign of Four ve His Last Bow adını taşıyan öykülerinden esinlenilmiş üç bölüm izleyeceğiz.
- Sherlock’un sahte ölümünün arkasındaki gizel His Last Bow öyküsüyle aynı adı taşıyan üçüncü bölümdeyse tüm detaylarıyla açıklığa çıkacak.

-6 Ocak Pazartesi 22’de ekrana gelecek The Empty Hearse’ün yazarı, dizide Sherlock Holmes’un ağabeyi Mycroft’u da canlandıran Mark Gatiss.

-Benedict Cumberbatch, Sherlock’un dönüşü ve yeni sezon hakkında “Watson karısıyla birlikte hayatına devam ediyor. Ama Londra büyük bir terörist saldırısı tehditiyle karşı karşıya ve Sherlock, Watson’ın karşısına geçip tekrar iş başı yapmasını istiyor” açıklamasında bulundu.

- Geçtiğimiz yıl dizinin baş yapımcısı Steven Moffat yeni sezona dair üç kelime söylemişti: “Fare”, “Düğün” ve “Yay”.

- Martin Freeman’ın canlandırdığı Watson’ın eşini Freeman’ın gerçek hayattaki sevgilisi ve çocuklarının annesi Mary Morstan oynayacak.

- Sezonun kötüsü Charles Augustus Magnussen’i Hannibal’ın yıldızı Mads Mikkelsen’in en az onun kadar takdir toplayan ağabeyi Lars Mikkelsen canlandıracak. Merakına yenik düşenler, karakter için ilham alınan 

Doyle’un The Adventure of Charles Augustus Milverton öyküsünü okuyabilir.

Yayınlanacak birinci bölümde;


Sherlock “ölümünün” üzerinden iki yıl geçtikten sonra Londra’nın terör saldırılarına maruz kaldığı bir dönemde geri döner. Ne var ki işlerin eskisi gibi olmadığını fark etmekte gecikmez!

Yorumlar