FREDDIE MERCURY’NİN SON ŞARKISI

Müzik tarihinin en büyük ikonlarından, kiminin çocukluğunun sesi, kiminin cesaret aldığı isim Freddie Mercury; asla yeri doldurulmayacak biri olacak kuşkusuz. Belki de bu nedenle Freddie Mercury ile ilgili her haber bizi daha farklı heyecanlandırıyor.


Freddie Mercury’nin 1991 yılında ölümünden hemen önce Montreux’da kaydettiği son şarkı, 1 Aralık'taki Dünya AIDS Günü kapsamında bizlerle paylaşıldı. Fakat The Telegraph’ın acar muhabiri Cole Moreton sayesinde bu kaydı ve stüdyo çalışanlarının küçük anılarını dinleyebilirsiniz.



Mayıs 1991 yılında gerçekleşen kayıtlarla ilgili olarak Brian May, “Hepimiz çok fazla zamanının kalmadığını biliyorduk. Freddie her zaman olabildiğince normal bir hayat yaşamak istiyordu. Onun için stüdyoda olmak bir rüya gibiydi. Müzik yapmayı çok seviyordu ve her zaman bunun için yaşadı.” diyor.

Kayıtlar sırasında Freddie Mercury’nin şarkıyı tamamlayamadığını ve bunun üzerine ses teknisyeninine “Merak etme, geri gelince tamamını söylerim.” dediğini boğazımızda bir yumrukla dinliyoruz.    


Yorumlar