Bu Diziler Dinlenir !

Dizi dediğin izlenir izlenmesine ama iyi dizi yeri geldiğinde dinlenir de. Bundan sebep, nerede kitleleri kendine bağlamış bir dizi varsa, orada genelde iyi müzik de vardır. Hal böyle olunca dinlemeye doyamadığımız dizilere bir göz atıp sıralamadan yapamadık. Şimdiden afiyet bal şeker olsun.

Breaking Bad


Breaking Bad’in müthiş kurgusuna da, benzersiz senaryosuna da, oyunculuklara da söz yok. Diğer yandan diziyi zihnimize kazıyan sahnelerin pek çoğundaki müzik faktörünü es geçmek de imkansız. Pek tabii Baby Blue ile zihnimize kazınan büyük final sahnesini de.

The O.C.


Indie’nin indie olduğu yıllardan, indie’nin her şey olduğu yıllara geçiş sürecinin en büyük sorumlularından biri de şüphesiz The O.C.. Bir jenerasyonun kalbinin derinliklerinde edindikleri yeri, 4 sezon boyunca çıkan 6 soundtrack albümüyle sağlamlaştıran The O.C., en çok da canlı performansların gerçekleştiği The Bait Shop’la hatırlanıyor.

Mad Men


Dönemin ruhu nasıl yakalanır Matthew Weiner çok iyi bilir. Her detayı manyakça araştırılan, özenle yerleştirilen Mad Men’de müzik o kadar mühim ki, telif hakları için çılgın paralar ödemeyi bile göze alıyorlar.

Gossip Girl


Gossip Girl deyince akla modanın gelmesi çok normal. Yine de dizinin modaya katkısı kadar müziğe de katkısı vardı. Zamanının az bilinen güzel parçalarını, çok bilinen güzel parçalara dönüştürmesi dizinin önemli özelliklerindendi. Bu sefer “Santogold – Shove It” cevabına ulaştıran aramalara sebep o sahne.

Six feet Under


HBO’nun dokunduğu en güzel şeylerden biri şüphesiz Six Feet Under. Bizimle birlikte sayısız hikayeye tanıklık eden ve o hikayelerin beraberinde hikayelerine tanıklık ettiğimiz Fisher’larla kurduğumuz bağda müziğin rolünü inkar etmek imkansız. Dizi finali, spoiler’dan korkmayanlara gelsin.

Misfits


Bir İngiliz dizisi olmanın verdiği cool’luğu hem oyuncuların tavırlarında hem de müziklerinde görebildiğimiz Misfits, düşe kalka geldiği günler sonunda bu sene tamamen hayata gözlerine yumdu. Her sezondan ayrı playlist’ler çıkartabilecek kapasitedeki soundtrack gücüyle de unutmayacağımız dizinin unutmayacağımız sahnesi de geçmişten, Nathanlı günlerden geliyor: The Chemical Brothers – Swoon.

Skins


Soundtrack açısından en geniş yelpazeye sahip dizi olabilir Skins. Mogwai’den tutun da Amon Tobin’e, Grizzly Bear’a, Crystal Castles’a, Ramones’a, Dizzee Rascal’a hatta Four Tet’e kadar arayıp da bulamadığınız bir isim olması neredeyse imkansız. Wild World ise unutulmayan sahnelerden.

One Tree Hill


Yine bir jenerasyonu kendine bağlayan, izleyen neredeyse kimsenin neden izlediğine dair bir fikri olmadığı One Tree Hill için müzik sevdalısı Peyton Sawyer sayesinde şenlendiği söylenebilir.  Öyle ki kendisi Fall Out Boy ve Jimmy Eat World gibi grupları Tree Hill’in canlı müzik meskeni Tric’te sahneye çıkaran yegane karakter. Brooke Davis’in kendi markasını yaratıp bir de üstüne defilesinde Noisettes’i konuk etmesini de unutmayalım.

Girls


Kötü laf edenin başına saksı düşsün dediğimiz dizilerden Girls, müzikle var olmasa da müzikle yükseliyor, dokunduğu müziğiyse anında yükseltiyor. Icona Pop’un I Love It şarkısını yayınlanışından 1 sene  kadar sonra bir club sahnesinde kullanarak yeniden playlist’lerimize taşımış, şarkı yeniden almış yürümüştü.

Freaks and Geeks


Gelmiş geçmiş belki de en iyi gençlik dizisi olan Freaks and Geeks, sadece 18 bölüm ile hayatımızı etkilemeyi başarabildi. 80′ler gençliğini, “freak’lerini” ve “geek’lerini” oldukça samimi bir şekilde anlatan dizi, aynı zamanda bir 80′ler rock bombardımanı adeta. Arka planda Styx’ten Lady çalarken Lindsay ve Nick’in yakınlaşması, favori sahnemiz.

Buffy The Vampire Slayer


Pek çoklarının çocukluk aşkı, gençlik hevesi Buffy gözlerinizi kör etmiş olabilir ama işin gerçeği bilinmeyen grupları ünlü etmeye gelince, Buffy The Vampire Slayer bunu da çok iyi bilirdi. Diğer yandan dizinin emrinde çalışan çok sayıda kompozitörün de Joss Whedon’un atmosfer yaratırken kullandığı en büyük silahlarından olduğunu unutmamak gerek.

Entourage


Yine bir HBO dizisi, yine efsane bir soundtrack. En basit tabiriyle çaylak bir film yıldızının arkadaşlarının yardımıyla yolunu bulmaya çalışmasını anlatan dizi, yalnızca ünlü isimler ağırlamadı, efsane parçalara da bol bol yer verdi. Vincent’ın yeni bir Rolls Royce ile turladığı sahnede çalan 99 Problems’ı kim unutabilir?

It’s Always Sunny In Philadelphia


It’s Always Sunny In Philadelphia, 9 senedir dur durak bilmeden devam ediyor. Bu 9 sezon boyunca dizinin iPod’umuza kattığı şarkıların ve gülmekten yıktığı sahnelerin haddi hesabı yok. Dennis aynada kendi kendine konuşurken arka planda Together Forever’ın çaldığı sahne mesela.

Californication


Californication’a maruz kaldığınız vakit isteseniz de istemeseniz de Hank Moody’nin kara mizahından payınıza bir şeyler düşecektir. Sizin seçiminiz olmayan bir başka nokta da Californication’ı izledikten sonra arkanızda bıraktığınız bir Alice In Chains şarkısına, ne zamandır dinlemediğiniz bir The Rolling Stones şarkısına sarılmak olacak. Bu sahnede de yöntemsizliğinize Hank Moody, arka planınıza da Nothingman destek çıkacak.

Yorumlar