2013'ün Unutulmaz Pop Olayları

Superbowl XLVII - Baltimore Ravens v San Francisco 49ers  - Mercedes-Benz SuperdomeBeyonce’un efsane Super Bowl dansı

.

Harlem Shake


Bir Harlem Shake var bizden içeri. Var olmuş her üniversite kulübünün, arkadaş ortamının, ofis çalışanlarının bir dönem vazgeçilmezi haline gelen dans fenomeni yıla absürdlük damgasını vurdu, orası kesin.

Robin Thicke – Blurred Lines


Yılın en çok konuşulan, en kumral kızına aşık olduran, en “Ulan Robin, ne şanslı adamsın.” dedirten videosu. Söyleyin bakalım hanginiz Youtube’a “unrated” kelimesini eklemedi bu klibi izlerken? Eklemeyen liselidir.

Daft Punk – Get Lucky


Serdar Ortaç’ın bu yaz çıkarmadığı albümün yerini dolduran… Yılın en iyi albümlerinden biri olan Random Access Memories’in çıkan ilk single’ı olan Get Lucky olmasaydı bu yaz ne dinleyecektik, mekanlar ne çalacaktı valla bilemiyoruz.

Game of Thrones – Kanlı Düğün


Aman Robb, seni vuracaklar, kanadını kıracaklar! Tırnak yiye yiye, saç çeke çeke izlediğimiz katliam bölümü şüphesiz ki küfür dağarcığımızı engin ufuklara açtı, göz pınarlarımızı kuruttu.

kanye-west-babyKanye West – Kim Kardashian bebeği


Bir kraliyet bebeği kadar olamasa da Kanye ile Kim’in bebeği sosyal mecralarda baya iş yaptı. Kanye de bu fırsattan yararlanıp çocuğunu ele güne rezil edecek fotoğraflar paylaştı. Yapma etme Kanye, yazıktır günahtır yahu!

Miley Cyrus’ın VMA Performansı


Literatüre “twerking” isimli bir fiili kazandırabilecek seviyede skandal yaratan video, Miley Cyrus’ın dünyaya geliş sebebini, varoluşunun anlamını hepimize bir kez daha sorgulattı. Öyle anlar oldu ki kendisine yeri geldi Allah’tan rahmet, yeri geldi iki parçalı çizgili pijama diledik.

kate-middleton-bebekPrens William ve Kate Middleton’ın bebeği


Ülkece katkıda bulunduğumuz yılın doğumu. Anne Kate’in canı Bursa inciri istedi, kim gönderdi o incirleri? Biz gönderdik!


ben-affleck-batmanBen Affleck’in yeni Batman oluşu


Batman’in manik depresif, performanstan düşmüş haline Christian Bale’ın fazla şatafatlı duracağını düşünen cast ekibinin yeni seçimine herkes isyankar tepkiler verse de, Ben Affleck’li Batman versiyonunu da merak etmiyor değiliz hani.

gta-5GTA 5′in piyasaya çıkışı


Satış rakamları piyasa rekorlarını kıran oyun şüphesiz ki hem üretici firma, hem de oyun fanatikleri için kutlu bir gündü. Gönül dostlarıyla pilav yiyip GTA 5 oynamaktan daha güzel ne olabilir ki?

Breaking Bad’in bitişi: Bir çağın kapanması

Screen shot 2013-09-29 at 10.24.05 PM.JPG
HBO’nun en çok izlenen dizisi olmasını bir yana bırakın, Breaking Bad tüm zamanların en iyi senaryoya sahip, en zekice kurgulanmış dizilerinden biriydi. Hepimiz bir zamanlar meth laboratuvarı açmak istemedik mi?

Miley Cyrus – Wrecking Ball


Toplam IQ’sunun 14 olduğunu kanıtlayan Miley, VMA performansıyla yaptığı radikal değişimi devam ettirmek istedi ki, böyle bir klip çekti. Başka bir açıklama getiremiyoruz, söylenecekler yeterince söylendi. Çabuk çabuk rehabilitasyon.

ios7-su-gecirmeziOS 7′nin piyasaya çıkışı ve akabinde ortaya çıkan şehir efsaneleri


Bunlardan en absürdü şüphesiz ki 4chan’in yayınladığı “iOS 7, iPhone’unuzu su geçirmez yapıyor” çalışmasıydı. “İnsanlar bu kadar salak olabilir mi?” demeyin. İnternet, telefonunu suya atıp da “gerçekten bir şey olmuyor mu” diye deneyen insanlarla dolu.

Candy Crush’ın kitleleri peşinden sürüklemesi

candy-crush-saga-level
Metroya biniyoruz. Bir sağımıza bir solumuza bakıyoruz. Allahım herkes aynı oyunu oynuyor. Her yer şeker, herkes “Bana can göndersene yeaa” ya da “456. level’a geldim jöleler çok zorluyor.” tarzı muhabbetler içinde. Anneniz bile yakın gözlüğünü takmış, yemek yapmayı unutmuş pür dikkat bu oyunu oynuyor. 2013′ün leşo pop kültüre en büyük katkısını yapan şey olduğu tartışılmaz.

What Does The Fox Say ve bir tilkinin feryadı


Bir Ali Baba’nın Çiftliği temalı olan şarkı “Kedi miyavlar, köpek havlar, zavallı tilki ne yapar ha, ne söyler!” diyerek hepimizin içine bir kuşku salmıştı. Harbiden tilki ne söyler?

lou-reed-öldüLou Reed’in ölümü: Punk müziğin kara günü


O gün herkes Perfect Day’i bir ayrı hüzünle dinledi… The Velvet Underground’un solisti ve gitaristi, punk müziğin baş tacı Lou Reed, 27 Ekim günü buralardan gitti.

Kanye West’in Bound 2 klibi


Müzik tarihinin en kötü ve anlamsız klibine verilecek tepki “Dalga geçiyordur canım, ciddi değildir.” olurdu herhalde. Kim Kardashian ile motosiklet üzerinde gittiği sahneler, genel olarak şarkının şarkı gibi olmayışı… Neden yaptın bunu Kanye? Ha bi de, videoya cevaben James Franco’yla Seth Rogen’ın çektiği klip vardır ki, orijinalinden daha güzel olan klipler listesinde bir numara olur, orası kesin.

Paul Walker’ın ölümü

paul-walker-ölümü
Fast & Furious’ın iyi adamı, ailemizin şoförü Paul Walker maalesef ironik bir biçimde trafik kazası geçirerek aramızdan ayrıldı.

San Francisco’nun Gotham’a dönüşmesi

batkiddd
5 yaşında lösemisi olan çocuğun Make A Wish organizasyonu tarafından gerçekleştirilen dileği Batkid olmak ve San Francisco’nun bir günlüğüne Batman’deki Gotham şehrine dönüştürülmesiydi. Hepsi birer sahne gösterisi olan olaylarda bir kadın sokakta bağlanmış halde bulunuyor, Batkid olay yerine çağrılıyor ve kadını kurtarıyordu. Tüm dünyanın bir oh çekip “İnsanlık henüz ölmemiş. Devam edebiliriz.” dediği anlardan biri.

Van Damme Epic Split


Çok konuştuk, çok da yeni mevzu ama Van Damme’ın Epic Split‘ini görmemiş olan varsa mutlaka görmeli, açık kalan ağzını da hemen kapatmalı.

Yorumlar