SALON iKSV YENi SEZONA HAZIR


Salon’da yeni sezon konserleri, 4 Ekim’de başlıyor. Caz, rock, alternatif ve dünya müziğinin isimlerini kış boyunca izleyebileceğiz... Etkinlik programınızı şimdiden yapmanız için rehber hazırladık


Saint Etienne: Salon’da, yeni sezonun ilk konserlerini 4-5 Ekim’de Sarah Cracknell, Bob Stanley ve Pete Wiggs’den oluşan Saint Etienne verecek. Müziklerinde dub, swing, folk, pop ve rock soundlarına yer veren grup, çıkardığı sekiz albümle İngiltere’nin en itibarlı ve istikrarlı müzik grupları arasında gösteriliyor.

Esmerine: 
Kanadalı post rock grubu, 12-13 Ekim’de Salon’da olacak. Geçen mayıs da Salon’a konuk olan grup, konserden iki hafta önce Türkiye’ye gelecek ve Türk müzisyenlerle bir dizi ortak çalışma yürütecek. İki haftalık çalışmanın ürünü olan müziklerini Salon’a taşıyacaklar ve bu çalışmayı taçlandıran bir de albüm kaydedecekler.

A Winged Victory For The Sullen: 
Tchaikovsky’nin son öğrencisi Nahum Brodski’den dersler alan piyanist Nils Frahm, elektro-akustik olarak tanımlanan sounduyla geniş kitlelere ulaşan Olafur Arnalds ve Stars Of The Lid’in kurucularından Adam Wiltzie ile Devics’ten de tanınan besteci Dustin O’Halloran’ın yer aldığı grup, ilham verici müzik deneyimi yaşatmak üzere 19-20 Ekim’de Salon’da olacak. Müzisyenler, arka arkaya sahneye çıkarak aynı gecede üç konser verecek.

Vinicius Cantuaria Quartet: 
Müziğinde Bossa Nova’yı temel almak yerine, arka planda kullanarak daha caz ağırlıklı öğelere yer veren, 1996’da yayınlanan ‘Sol Na Cara’ albümü Brezilya’da yeni bir müzik anlayışına önayak olan Vinicius Cantuaria Quartet, 1 Kasım’da İstanbul’da sahnede olacak.

Neil Cowley Trio: 
‘Displaced’ adlı albümüyle 2007 BBC Caz Ödülü’nü alan grup, 3 Kasım’da sahnede olacak.

Stacey Kent: 
Fransız şanson geleneğini caz ritimleriyle birleştiren Stacey Kent, 7-8-9 Kasım’da izleyiciyle buluşacak.
Hauschka&Dustin O’Halloran&Johann Johannsson: Sezonun bombalarından biri de, 20-21 Kasım’da aynı sahneyi paylaşacak piyanist ve besteci besteci Hauschka, film müzikleriyle de tanınan besteci Dustin O’Halloran ve yine film müzikleriyle ödüller kazanan, tarzlar arası müzikal açılımlarıyla bilinen Johann Johannsson.

Gaz Coombes:
 Altı başarılı albümün ardından çalışmalarına son veren, İngiltere’nin en hatırı sayılır topluluklarından alternatif rock grubu Supergrass’ın vokalist ve gitaristi Gaz Coombes, solo çalışmalarıyla ilk kez İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. İlk solo albümü ‘Here Comes The Bombs’ı geçen mayısta yayınlayan Coombes, 22 Kasım’da İstanbul’da olacak.

Sofa Surfers: 
1997’de Wolfgang Schlögl, Markus Kienzl, Wolfgang Frisch ve Michael Holzgruber tarafından kurulan Sofa Surfers, ‘Superliminal’ isimli son stüdyo albümlerinin rüzgarıyla 24 Kasım’da Salon izleyicisinin karşısına çıkacak.

Destroyer: 
Salon 4 Aralık’ta, 1990’lı yılların ortalarında Dan Bejar’ın solo projesi olarak başlayıp, 1996’da yayınlayan ilk albümünden bu yana istikrarlı bir çizgide ilerleyen, son albümü ‘Kaputt’ ile Polaris Müzik Ödülleri’ne aday gösterilen Destroyer’i ağırlayacak.
İki Kişilik Bir Oyun: Farklı sanat disiplinlerini çatısı altında toplamayı amaçlayan Salon’un, DOT’la ortak yapımı olan ‘İki Kişilik Bir Oyun’, pazartesi geceleri tiyatro izleyicisiyle Salon’da buluşacak. Konsepti ve sahnelenişi Bülent Erkmen’e ait olan ve Aslı Mertan’la Bülent Erkmen tarafından yazılan oyun, 2012 boyunca sahnelenecek.
Madeleine Peyroux: Dokunaklı şarkı sözlerinin yanı sıra, vokaliyle de büyüleyen Madeleine Peyroux,
16-17 Kasım’da Garanti Caz Yeşili kapsamında Salon’da olacak. 1996’da yayınladığı ilk albümü ‘Dreamland’, dünya genelinde 200 bin satan Peyroux, o dönem vokalleriyle Billie Holiday’le karşılaştırılmıştı. Beşinci albümü ‘Standing On the Roof’ 2011’de yayınlanan sanatçı, kendi şarkıları yanında Leonard Cohen’den ‘Dance Me To The End Of Love’ ve Bob Dylan’dan ‘I Throw It All Away’ gibi şarkılara getirdiği yorumlarla da adından söz ettirdi.
Get the Blessing: İngiltere caz sahnesinin en heyecan verici gruplarından biri olarak anılan Get the Blessing, doğaçlamaya dayalı, hareketli müzikleriyle Garanti Caz Yeşili kapsamında Salon’a geliyor. ‘All Is Yes’ adlı ilk albümleriyle 2008 BBC Caz Ödülü’nü kazanan ve 2012’de son albümleri ‘OC:DC’yi yayınlayan grup,
5 Aralık’ta İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.
Anouar Brahem: Arap dünyasının yetiştirdiği en büyük müzisyenlerden Anouar Brahem, kendi ismini taşıyan triosuyla, Barbaros Erköse eşliğinde 13-14 Aralık’ta dinleyicisiyle buluşacak.
The Raveonettes: 2000 yılında Sune Rose Wagner ve Sharin Foo’nun bir araya gelmesiyle hayat bulan, 2002’de yayımlanan ‘Whip It On’ adlı EP’lerinin Danimarka Müzik Ödülleri’nde ‘Yılın En İyi Rock Albümü’ seçilmesinden bu yana beş stüdyo albümü ve dört EP yayınlayan The Raveonettes, Eylül 2012’de yayınlanacak ‘Observator’ isimli albümlerinin turnesi için 15 Aralık’ta Salon’a uğrayacak.
The Civil Wars: Yalın ve alçakgönüllü akustik folk ezgileriyle bezenmiş ilk albümleri ‘Barton Hollow’la iki Grammy kazanan, Michael Jackson’dan ‘Billie Jean’ ve Leonard Cohen’den ‘Dance Me to The End Of Love’ yorumları da albümleri kadar ilgi çeken The Civil Wars, 7 ve 8 Aralık’ta İstanbul’da olacak. Türk müzikseverlerden de ilgi gören grubun 7 Aralık gecesi verecekleri konserin biletleri şimdiden tükendi.

Yorumlar