Yaz festival ve konserle geldi.


Efes Pilsen Dünyaca Ünlü Sanatçıları Türkiye’deki müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor…
"Je Veux" parçasıyla uzun süre müzik listelerinde ilk sırada kalmayı başaran Fransız şarkıcı Zaz, Efes Pilsen'in katkılarıyla yeniden Türkiye'ye geliyor. Fransa'nın son dönemdeki en popüler müzisyenlerinden olan Zaz, Pozitif Live tarafından düzenlenen Türkiye turunda İstanbul, İzmir ve Ankara'da sahne alacak.

Turne kapsamında Zaz 27 Haziran'da İstanbul Küçükçiftlik Parkı'nda hayranlarıyla buluşacak. Turnenin biletleri yakında Biletix'ten satışa sunulacak. Geçtiğimiz yıl ilk defa ülkemize gelen Zaz'ın konser biletleri kısa süre içinde tükenmiş ve çok büyük ilgi görmüştü.

Edith Piaf'ı hatırlatan buğulu sesi ve sıra dışı duruşuyla "En Beğenilen Fransız Şarkıcı" ünvanının sahibi genç müzisyen Zaz, 1980 yılında Fransa'da doğdu. Beş yaşından itibaren müzik teorisi, keman ve koro şarkıcılığı dersleri alan sanatçı, "Fifty Fingers" isimli Blues grubuyla sahne hayatına ilk adımı attı. İlk keşif hikayesi de şarkıları kadar ilgi çeken Zaz, Paris sokaklarında verdiği canlı konserler sayesinde keşfedildi ve kısa süre içerisinde Youtube üzerinde rekorlar kıran videosuyla zirveye yükseldi. Zaz, 3 farklı şehirde 3 farklı performansla, geçtiğimiz yıl izleme fırsatı bulamayan ve tekrar izlemek isteyen müzikseverler ile buluşmaya hazırlanıyor.



25 Haziran Pazartesi – Walk off the Earth & Nouvelle Vague "Dawn of Innocence"
26 Haziran Salı - Jessie J
27 Haziran Çarşamba - Efes Pilsen Sunar: ZAZ İstanbul (Ankara ve İzmir konserleri için tıklayınız.)
28 Haziran Perşembe – Garanti Bankası Sunar: Two Door Cinema Club & Metronomy

Nouvelle Vague “Dawn of Innocence” müzikalkabaresi ile Pozitif Günler kapsamında 25 Haziran’da Maçka Küçükçiftlik Park’ta! 

Eşsiz bir sahne şovu izlemek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat! 
Pozitif Müzik, Haziran ayının son haftasında 25-28 Haziran arası Pazartesi’den Cuma’ya, Maçka Küçükçiftlik Park’ta müzik dünyasının parlayan yıldızlarını “Pozitif Günler” kapsamında ağırlamaya hazırlanıyor. Şehrin ortasında, Küçükçiftlik Park’ın rahat atmosferinde gerçekleşecek, farklı müzik türlerini barındıracak ve 4 gün sürecek bu konser serisiyle İstanbul’un geceleri hiç olmadığı kadar renklenecek. Pozitif Günler kapsamında 25 Haziran Pazartesi gecesi Fransız grup Nouvelle Vague, özel kabare şovu “Dawn of Innocence” – Masumiyetin Doğuşu- ile karşımızda olacak.

Fransız müzisyenler Marc Collin, Olivier Libaux ve vokallerini Mareva Galanter ve Adrienne Pauly’nin yürüttüğü Fransız grup Nouvelle Vague, 80’lerin ünlü new wave ve punk parçalarına yaptıkları bossa-nova coverları içeren ilk albümleriyle dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı. Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesine ulaşan Nouvelle Vague, Pozitif Günler kapsamında kışkırtıcı ve seksi bir show ile izleyicilerle buluşacak.

Paris, Milano ve Londra Moda haftalarında adını sıkça duyduğumuz ünlü tasarımcı Jean Charles de Castelbajac’ nin yönetmenliğini yaptığı “Dawn of Innocence” adlı müzikal izleyeciler için görsel bir şov tadında. Vokallerde Mareva Galanter ve Adrienne Pauly’nin bu müzikal için özel olarak hazırlanmış çekici kostümlerinden, seks ve ölüm üzerine işlenen diyaloglarına kadar erotik öğeler içeren performansın yanı sıra, egzotik dansların yer aldığı bu unutulmayacak gösteride enerji seviyesi ikiye katlanacak.

Jean Charles de Castelbajac Hakkında: 
28 Kasım 1949 yılında doğan Fas asıllı ünlü tasarımcı, moda ve tasarım dünyasıyla annesinin kurduğu Ko and Co şirketinde çalışmaya başlayarak tanıştı. 1969’daki ilk moda şovunu Led Zeppelin konseri eşliğinde tanıttı. Yer bezleri, sünger gibi alışagelmişin dışında kullandığı malzemelerle renk kattığı koleksiyon büyük ilgi odağı olmayı başarmıştı. Tasarımlarının yanı sıra çalıştığı isimlerle de ünlenen JC de Castelbajac, bugüne kadar Sex & The City’nin yıldızı Sarah Jessica Parker’dan, Papa Jean Paul II’e kadar birçok ünlü isim için tasarladığı kıyafetlerle adını duyurdu.

2009’da Paris La B.A.N.K. Galerisi’nde açtığı “Tyranny of Beauty” adlı serginin yanı sıra Londra’nın ünlü Selfridges mağazalarının vitrin tasarımlarını da üstlenerek yeteneklerinin sınırlı olmadığını kanıtladı.


Pop dünyasının yeni starı JESSIE J 26 Haziran’da Küçükçiftlik Park’ta! 

Pozitif Live, Haziran ayının son haftasında 25-28 Haziran arası Küçükçiftlik Park’ta müzik dünyasının parlayan yıldızlarını “Pozitif Günler” kapsamında ağırlamaya hazırlanıyor. Bu sene ilk kez düzenlenen “Pozitif Günler” etkinliğinin son yıldızı belli oldu. 25 Haziran Nouvelle Vague – Masumiyetin Doğuşu- müzikal kabaresi, 27 Haziran Zaz ve 28 Haziran Two Door Cinema Club ve Metronomy’den sonra serinin pop yıldızı Jessie J 26 Haziran’da karşımızda.

Asıl adı Jessica Ellen Cornish olan İngilizlerin en genç pop idolü haline gelen Jessie J, Pozitif Günler kapsamında 26 Haziran Salı akşamı Küçükçiftlik Park’ta unutulmaz bir konser verecek.

Türkiye’ye ilk defa gelecek olan İngiliz şarkıcı, son yılların en aranan ismi haline gelmeyi başardı. 2010 yılında BBC Sound ödüllerinde Sound of 2011 ödülünü kazanan Jessie J, 2011’de ise BRIT Ödüllerinde en iyi çıkış yapan sanatçı ödülüne layık görüldü. 1 hafta içinde toplamda 500.000 albüm satmayı başaran Jessie J, ilk çıkış sarkışı olan “Do It Like a Dude” ile çıktığı hafta İngiltere listelerinde üst sıralara çıkmayı başardı. Ardından yayınladığı 2. single’ı “Price Tag” ile Amerika, Avustralya, Fransa ve İngiltere müzik listelerine 1. sıradan giriş yaptı ve 2011 yılına bu parça ile damgasını vurdu.

R&B, pop ve hip hop soundlarını kendi egzantrik ve enerjik yorumuyla başarılı bir şekilde birleştiren Jessie J, müzikleri kadar tarzı ile de gençlerin idolü haline gelmeyi başardı. Giydiği rengarenk post-modern kıyafetleri ve moda olmayı başaran makyajıyla tasarım dünyasının da ilgisini çekmeyi başarıyor 



Pozitif Günler
Garanti Bankası Sunar:
Indie Müziğin Star Grupları Two Door Cinema Club ve Metronomy “Pozitif Günler” kapsamında İstanbul’da! 



Pozitif Müzik, Haziran ayının son haftasında 25-29 Haziran arası Pazartesi’den Cuma’ya, Maçka Küçükçiftlik Park’ta müzik dünyasının parlayan yıldızlarını “Pozitif Günler” kapsamında ağırlamaya hazırlanıyor. Şehrin ortasında, Küçükçiftlik Park’ın rahat atmosferinde gerçekleşecek, farklı müzik türlerini barındıracak ve 5 gün sürecek bu konser serisiyle İstanbul’un geceleri hiç olmadığı kadar renklenecek. Pozitif tarafından, bu sene ilk kez düzenlenen “Pozitif Günler” etkinliğinin ilk konserleri ise belli oldu. İngiltere’nin son dönemde en öne çıkan hip grupları Two Door Cinema Club ve Metronomy Garanti Bankası sponsorluğunda 28 Haziran Perşembe akşamı MaçkaKüçükçiftlik Park’ta tüm müzik severleri bekliyor olacak.

Two Door Cinema Club
Alex Trimble, Sam Halliday ve Kevin Bair üçlüsünden oluşan Kuzey İrlandalı Two Door Cinema Club ilk kez İstanbullu hayranlarıyla bir araya geliyor. Okul arkadaşı olan Sam ve Alex, Kevin’le tanıştıktan sonra içlerindeki müzik aşkına yenik düşerek eğitimlerini bir kenara bıraktılar ve stüdyoya kapandılar. 2009 yılında yayınladıkları EP’leri Four Words To Stand On’la eleştirmenlerden olumlu yönde tepkiler aldılar. İlerleyen dönemde Undercover Martyn, Something Good Can Work single’ları ile başarılı bir albümün sinyallerini veren Two Door Cinema Club, 2010 yılında Kitsune Music etiketiyle yayınladıkları Tourist History ile kısa sürede büyük bir başarı yakaladı. Bu albümle İrlanda’nın en prestijli müzik ödüllerinden Choice Müzik Ödülü ve üniversite öğrencilerinin seçtiği mtvU Woodie Ödülünü kazandılar. Delphic, Foals, Phoenix, Tokyo Police Club ve Metronomy ile turlayarak neredeyse ayak basmadık yer bırakmayan Two Door Cinema Club, Glastonbury, Reading, Leeds, Hurricane, Benicassim gibi Avrupa’nın önemli festivallerinde de sahne aldı. Indie rock’ı synthler ve elektronik öğelerle yoğunlaştırarak sunan üçlü, bitmek bilmeyen enerjilerini İstanbulluların üzerine 28 Haziran gecesi yaymaya hazırlanıyor.

Metronomy 
Joseph Mount tarafından eski bir bilgisayar üzerinde yapılan elektronik kompozisyonlarla start alan Metronomy, Gabriel Stebbing ve Oscar Cash’in de katılımıyla sıra dışı bir elektronik pop triosuna döndü. 2006 yılında yayınladıkları Pip Pain (Pay the £5000 You Owe) adlı çıkış albümleriyle dikkatleri üzerine çeken genç üçlü, esas patlamayı Nights Out albümleriyle yaptı. Grup, kendi parçalarının yanı sıra Air, Goldfrapp, Klaxons, Architecture in Helsinki ve Gorillaz gibi daha pek çok önemli isme yaptıkları remixlerle de adından sıkça söz ettirdi. Gabriel Stebbing’in kendi projesi için gruptan ayrılmasının ardından Lightspeed Champion davulcusu Anna Prior ve Gbenga Adelenka’nın katılımıyla son halin alan Metronomy, 2011 tarihli albümleri The English Riviera ile dans ve indie rock’ı buluşturdukları eklektik tarzlarını bir üst kademeye taşıdı. Bu albüm orijinalliği ve bütünlüğüyle çok büyük ses getirdi ve 2011’in en başarılı albümleri arasında gösterildi. Bloc Party, CSS, Klaxons, Kate Nash ve Justice’le Birleşik Krallık ve Avrupa’yı turlayan Metronomy, başta SXSW olmak üzere birçok önemli festivale katıldı. The Look, The Bay, She Wants gibi renkli ve eğlenceli klipleriyle de oldukça beğeni toplayan ve yaratıcılıkta sınır tanımayan Metronomy sadece yüksek enerjileriyle değil sahnede kullandıkları ışıklarla görsel olarak da unutulmaz bir performans sergiliyor.

19:00 Dancing Birds Feel The Beat
20:30 Metronomy
22:15 Two Door Cinema Club 



Pozitif Live organizasyonuyla düzenlenecek festivalde müzikseverler 14 Temmuz Cumartesi günü ana sahnedeAhmet Musluoğlu, Neyse ve Replikas ile festivale hızlı bir giriş yapacak. Ardından son iki yılın en çarpıcı müzik gruplarından Yuck, Closer filminin soundtrack mimarı, “Blower’s Daughter” parçası ile büyük beğeni toplayan İrlandalı müzisyen ve prodüktör Damien Rice ve canlı performanslarıyla bir efsaneye dönüşen Kaiser Chiefsfestivalcilere muhteşem bir gün yaşatacak .

14 Temmuz Cumartesi Günü Sıralaması:
Ana Sahne: Ahmet Musluoğlu – Neyse – Replikas – Yuck - Damien Rice - Kaiser Chiefs
Dolu Dolu Müzik Sahnesi: Social Inclusion Band - Puik's Journey - Halimden Konan Anlar - Softa - Les Males Propres - Rock'n Dark 5 Birincisi - Kolektif İstanbul - Korhan Futaci & Kara Orkestra.



15 Temmuz Cumartesi günü sahne alacak sürpriz isimler arasında Brit-Pop’un efsane gruplarından Pulp, neo-soul ve dans müzik etkileşimli pop'un yeni kraliçesi Kimbra ve soul, reggae, funk ve hip hop tarzlarının harmanından olusan eşsiz bir sounda sahip, son dönemlerin en çarpıcı kadın vokallerinden Selah Sue festival coşkusunu zirveye çıkaracak. 15 Temmuz Cumartesi günü yerli gruplardan da Mira ve Elif Çağlar da ana sahnede müzikseverlerle buluşacak.

15 Temmuz Pazar Günü Sıralaması:
Ana Sahne: Style-Ist – Mira - Elif Çağlar - Selah Sue – Kimbra – Pulp
Dolu Dolu Müzik Sahnesi: Barıştık Mı - Erkin Gören - The Away Days - On Your Horizon - Kafabindünya - Sapan – Ayyuka


Kombine + Pegasus:
Tam - 170.00 TL
Öğrenci - 145.00 TL
Kombine:
Tam - 90 TL
Öğrenci - 60 TL
Tek Gün:
Tam - 60 TL
Öğrenci - 40 TL 


ŞEHRİN MÜZİĞİ KUMSALA TAŞINDI: MONO FESTİVAL
Ana Sahne: Gogol Bordello, Metric, Battles, The Horros, Oh land, Rashit, The Ringo Jets

Burn Dubstep & Electronica Sahnesi: Night Slugs (a.k.a Bok Bok), Jack Sparrow, Ruckspin, Compa, Commodo, Com Truise, Grup Ses Beats, Re-spectralize

Dinamo Sahnesi: Agent Orange, Barış Bergiten, Cervus, Doğukan İres, (((emre))), Muzo B, , Tutan, Kaan Düzarat

Beach Bums: Büber, Club Bangkok, Dancing Birds Feel The Beat, Evrim Tüfekçioğlu (DearHead), Discolog, DJ Çağrı, Mabbas, Radyo Babylon Soundsystem, Ras Memo, , Shangri-La Soundsystem, Style-ist, Yakuza, Yesh! Me Lady


MONO NEDİR?
30'a yakın yerli ve yabancı sanatçı, dansetmek, DJ performansları, deniz, enerji, dubstep, kum, güneş, heyecan, electronica, tuzlu ten, ayışığı, en sevdiğin t-shirt, indie pop, chillwave, kahkahalar, şehirden uzak, şehrin içinde, punk, en sevdiğin gruplar, kafayı boşaltmak, gündüz sıcağı, shoegaze, lounge, brit pop, yan gelip yatmak, arkadaşlar, tatil, yemek, daha fazla müzik, indie, zıplamak, UK garage, yakıcı güneş, keşfetmek, ıslak saç, jazz, yenilenmek ve seneye bir daha olmasını istemek..

DAHA DETAYLI...
30 Haziran Cumartesi günü Solar Beach'te gerçekleşecek olan Mono Festival'de müzik dünyasının yenilikçi ve farklı tarzlarıyla dikkat çeken yerli ve yabancı isimleri, gündüz saatlerinden itibaren sahne alacak. Güneşi, denizi ve kumsalı müzikle birleştiren ve aynı zamanda şehre taşıyan tek festival olan Mono, bu yaz unutulmayacak bir program ile müzikseverlerin karşısında olacak. 5 farklı sahne, 5 farklı tarz sizi bekliyor!
Mono Ana sahnesi: Indie Pop / rock, alternatif, punk gibi günümüz hit müzik türlerinden dünyaca ünlü sanatçılar ağırlanacak,
Burn Electronica & Dubstep Sahnesi: Müzik piyasasının son dönemlerde parlayan yıldızı haline gelen dubstep'in profesyonelleri bu sahnede buluşacak,
Beach Bums: Reggae, lounge, chillwave ve indie parçaları ünlü DJ'ler tarafından günün erken saatlerinden itiabren plaj sahnesinde dinlemek mümkün olacak.
Dinamo Lounge: Şehrin sesi Dinamo FM DJ'leri ve prodüktörleri tüm festival boyunca Dinamo Lounge'da sahne alacak.
Paradiso Sahnesi: Gün boyu çalınacak olan unutulmaz disco beatleri tüm festivalseverlerin enerjisini sabaha kadar canlı tutmaya yetecek.

ULAŞIM HAKKINDA:
Ring Seferler Başlangıç Saati: 08:30

Sabah 8.30’dan itibaren Taksim - Hacı Osman hattında yer alan Darüşşafaka metro durağından Solar Beach’e servis hizmeti sağlanacaktır. Metro saatleri dışında (gece 12.00’dan sabah 06.00’ya kadar) Taksim – Solar Beach arası saat başı ring seferler gerçekleşecektir.
Tek yön kişi başı ücreti 10 TL’dir.

Servis kalkış noktaları ve saatleri için www.monofestival.com adresinden en güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. Takipte kalın!

* Darüşşafaka Metro – Solar Beach arası tek yön kişi başı servis ücreti 5 TL’dir.
* Taksim – Solar Beach arası tek yön kişi başı servis ücreti 10 TL’dir.


Yabancı Sanatçılar:
Gogol Bordello, Metric, The Horrors, Battles, Oh Land, Com Truise, Night Slugs.

Yerli Sanatçılar:
Agent Orange, Barış Bergiten, Büber, Cervus, Club Bangkok, Dancing Birds Feel The Beat, Evrim Tüfekçioğlu (DearHead), Discolog, DJ Çağrı, Doğukan İres, (((emre))), Grup Ses Beats Kaan Düzarat, Mabbas, Muzo B, Radyo Babylon Soundsystem, Ras Memo, Rashit, Shangri-La Soundsystem, Style-ist, The Ringo Jets, Tutan, Yakuza, Yesh! Me Lady.

Paradiso Sahnesi: Detaylar çok yakında burada...

www.monofestival.com


Aktiviteler:

Su Sporları: Sıcaktan bunalan, güneşte yorulanlar Mono Festival’de jetski, banana, ringo ve daha pek çok su sporuyla serinleyecek, serinlerken eğlenecek.
Flying Fox: En iyi balıklama ben atlarım! Diyenleri, adrenalin ve macera arayanları burada kendilerini denemeye davet ediyoruz.
Tırmanma Duvarı: Festivalin en aktif katılımcıları için dans, yüzmek, derken bir de tırmanmak.
SCAD: Bu aktivite yükseklik korkusu hiç olmayanlara göre. Kendinizi boşluğa bırakmaya var mısınız? Tabi güvenlik önlemleri dahilinde.
Color Power: Denizin üzerine birden renkli bir bulut görürseniz sakın şaşırmayın, havaya fırlatılan toz boyaların görüntüsüne karşı kendinize engel olamayacak, bir anda siz de bu görsel şova katılmak isteyeceksiniz.
Silent disco: Komşular rahatsız olmasın dedik, sessiz diskoyu Mono’ya getirdik. Radyo Babylon DJ’lerini çadırda bulunan yüzlerce wireless kulaklıkla dinleyip günün tadını çıkarın!
Happy Hour: Happy Hour’da tüm alkollü içeceklerde %50 indirim. Beach Bums, Paradiso ve Dinamo Hexagon’da DJ’ler eşliğinde plaj partisi sizleri bekliyor.

Converse
Converse hits the beach: Voleybol turnuvasında Converse enerjisi en üst düzeyde yaşanacak. Yarışan herkesi eğlencenin yanı sıra sürpriz hediyeler de bekliyor olacak.
Converse “Stage diving”: Converse ile herkes sahneye! Sahnedeki anlarınızı ölümsüzleştirebilir ve hayallerinizi yaşayabilirsiniz.
Converse “Cool Zone”: Güneşin kendini fazlasıyla hissettirdiği sıcak festival gününde kutupların serinliği seni bekliyor.

Teknosa
Play Station 3 ve Nintendo Oyunları
iPad Air Wings: Güneşlenirken sınırsız internetin keyfini çıkarın

Radikal
Radikal Okuma Köşesi: Festivalde günlük haberleri takip edebileceğiniz okuma köşesi

Burn
Burn Mini Ramp: Extreme tadını kay kay ile yaşa! Solar Beach’te kay kay tutkunları bir araya geliyor. En sıra dışı performansları izle, heyecana ortak ol, sürprizleri kaçırma.

POP – UP Butikler
Bant Pazarı
Çapasunta
Bravoistanbul
Dijibutik
Matriyarka Baskı atölyesi / Matriyarka Printing Workshop
Oz design
Ugly t-shirts

Yorumlar