Angry Birds The Movie


Yakın zamanın oyun fenomeni olan Angry birds'ün sinema filmi de geliyor. Şu anda 300.000.000 kez indirilen bir oyun olarak değerini her dakika katlayan ve dakikada 200 milyon dakika (yuh!) oynanan hatta sınav sorularında çıkan bir oyuna hollywood da tabi ki kayıtsız kalamadı. Angry birds öyle bir sosyal bağımlılık halini aldı ki oyuncakları, t shirt leri , çantaları ile kendisine çok geniş bir ürün yelpazesi yarattı. Bu kadar geniş alanda varolan bir duruma ise kimse kayıtsız kalamazdı. Çeşitli hayran çalışmaları ile filmin geleceği zaten öngörülmekteydi. Çeşitli trailer lar içinde ciddi olarak uğraşan insanların varolması ise filme olan beklentiyi de tavana çıkarmış durumda..

İnternette dolaşan hayran yapımı trailer ise ipucu içermemekle beraber farklı bir bakış açısı sunmakta.

Oyunun yaratıcısı Rovio, proje için “Iron Man”, “Thor” ve “Captain America” gibi Marvel uyarlamalarının beyazperde adaptasyonlarında aktif roller üstlenmiş yapımcı David Maisel’den fikir ve destek aldıklarını açıkladı. Maisel, insanların her gün 6 inçlik ekranlarından duygusal bağlar kurduğu karakterlerin bir beyazperde macerası yaşamasını heyecan verici ve benzersiz olarak tanımlarken, Rovio’nun geçtiğimiz ayların fazlaca ilgi gören animasyonu “Rio”nun yaratıcılarıyla masaya oturduğu da gelen haberler arasında.








Maisel Variety dergisine yaptığı açıklamada “Angry Birds’ün sinema filminin çekildiği ile ilgili söylentiler artık gerçek oluyor” dedi.


2003 ile 2009 yılları arasında Marvel’da çalışan David Maisel ‘Demir Adam’, ‘Hulk’ gibi filmlerin yapımcılığını üstlenmişti. Şimdilerde ise Angry Birds markasını genişletmek için çekilen film ile gündemde.



Geçen ay Finli animasyon stüdyosu Kombo’yu satın alan firma, Angry Birds karakterlerinin kullanıldığı kısa filmler hazırlamaya koyuldu. Ancak, uzun metrajlı filmin hazırlıklarının 2014 yılından önce bitmesinin mümkün olmadığı bildirildi.

Yorumlar