Gazeteler aramızda olan bir kişi olsaydı ?


Media-Cat gazetelerin kişi olsalardı ne olurlardı profilini çıkarmış. Bence böyle olurlardı.

Akşam: Mahallenin eski ağır abisi olurdu. Arka cebinde iddaa bülteni ağzında yarım içilmiş sigara etrafa kısık mutlu mu üzgün mü belli olmayan bakışlar atıp hasır sandalyeden etrafını izleyen birisi


Cumhuriyet: Mahallenin huysuz ama tatlı ihtiyar amcası olurdu. Gençlere doğru bilgiler vermek için çabalar ama onlar kendisini anlamayınca huysuzlaşan amca arada briç oynarken kırmızı şarabını , hafif rüzgarlı yaz gecesinde lokalde rakısını eksik etmeyen amca.
.

Habertürk: Hiper-aktif çocuklar vardır ya hani ve her şeyi bağıra çağıra etrafa yayarlar üstüne üstlük her şeyi de duyarlar ve yayarlar ''Ali abi şurdaydııı'' şeklinde hah işte o.


Hürriyet: Mahallenin burjuva sınıfının yegane temsilcisi tipler geliyor gözümün önüne. Az buçuk iyi eğitim almış ekonomi konusunda ağzı laf yapan muhtemelen koyu renk bir takım elbiseli 40 larında bir adam geliyor gözümün önüne


Milliyet: Hürriyet insanının kankası olurdu. Ondan biraz fazla kültürel aktivitelere kafa yorup , ekonomide de daha fazla şey bilirdi ama daha az konuşurdu o kesin.


Posta: Mahallenin komik abisi olurdu. Bıyıkları yeni terleyen gençlere her konuda tavsiye veren eski mahalle abisi işte ya. (erkekler kesinlikle dediğimi daha iyi anlayacaktır :D )


Sabah: Hürriyet insanının az daha dindar olanı olmaya çalışanı gibi mahalleye yeni taşınmış kişi. 2002den sonra artan parasıyla mahalleye gelen kişi.

Sözcü: Mahallenin gerçek huysuz ihtiyarı , cumhuriyet insanından daha az sosyal aktivitelere katılıp daha çok siyasetle uğraşırdı.

Radikal: Mahallenin entelektüel kişisi ağzında pipoyla konuşulanlara ''yurtdışında şöyle olmuştu, yurtdışında böyle yapılıyor ama bizde fena değiliz şöyle yapsak iyi olur'' gibi konuşan, milliyet insanından daha sanatsal ve kültürel olan, teknolojiyi az biraz birisi canlandı gözümde.


Star: Sabah insanın 30'larına yaklaşmış ama bir işin ucundan tutamamış oğlu.


Takvim: Yemek tarifi dağıtan teyzemiz arada yemek falan dağıtır ya onlardan işte


Taraf: Mahalle de pek sevilmeyen aykırı tip. Mahallenin her şeyine laf söyleyip yani sadece aykırılık olsun diye konuşan ne olduğu belirsiz kişi.

Türkiye: Eski nalbur amca. net başka birşey canlanmıyor zihnimde.


Vatan: Hürriyet insanının 25'lerinde staj yapan oğlu.


Yeni Şafak: Mahallenin İmamı.

Vakit: Mahallenin Müezzini.


Zaman: Cami cemaatini derleyip toparlayan sabah insanından özde daha güçlü olmasına rağmen söz olarak bunu pek dile getirmeyen orta yaşlarında amca

TAN-BULVAR: Liseli ergenler :))

Yorumlar

Adsız dedi ki…
süper bir bakış açısı :)
Adsız dedi ki…
hahahah tespitler güzelmiş, radikal'e de bişeyler bulsaydınız keşke (radikal okuyorum genelde ama ona bi kalıp bulamadım, sizin düşüncenizi merak ettim) =)
Adsız dedi ki…
güzelmiş ya gerçekten :))

htt://gercekpiyasa.com
Osman dedi ki…
Habertürk: Ağzı biraz bozuk bıçkın delikanlı