Şehir Arabaları - Kompakt Sınıf

Eski alışkanlıklar yıkılıyor... Şimdi otomobil sektöründe ara-sınıf araçlar revaçta...

Şehirlerde ise yükselen bir kompakt sınıf araç trendi var. Nasıl olmasın ki ? Az yakan ve vergisi az olan , park sorunu pek yaşatmayan, yeni kuşak insanlara hitap eden bir tür; kompakt sınıf. Önceden evin 2. arabası yada bayan arabası olarak bilinen araçlar, artık erkeklerinde seçimlerinde üst sıralara çıkmakta. Şimdi teknik detay falan vererek kimseyi sıkmak istemiyorum.

Ama bu klasmanda top 5 listem şöyle

  • Mercedes A 160

Mercedes kompakt sınıf yapsa bile Bavyeralı asil duruşunu bence sergilemekte. Hele şu yeni hali bir param olsa alınacaklar listesinde tek geçilecek araç olmuş. Zaten plaza müdirelerimizde de oldukça revaçta olmasından belli :)







  • Chevrolet Spark LT 
Bu araç benim olmalı !..... 
Daha ötesi yok Chevy noktayı bence koydu bu aracıyla. Gerçi ülkemizde pek satılmak istenmiyor bayiler tarafından ama. Bu arabayı almam için lütfen sol tarafta bulunan reklam kutucuğuna tık atınız - günde 2-3 yeter valla - ve arkadaşlarınızı da bu konuda teşvik ediniz. :) Her şey bir yana bagajının küçük olması dışında harika bir araç. Gidin bakın diyecegim ama bulması almasından daha zor araçlardandır kendisi. Yeşil,Kırmızı,Siyah hangisi olursa eğer araba almak varsa aklınızda bu arabayı mutlaka düşünün derim... Ama agamemnon'a da bir sorun tabi.

  • Mini Cooper
Eski ingiliz beyfendisini unutmak olmazdı tabii. Her ne kadar değişiklikler arasa da - countryman ve clubman - hala aynı ruha sahip oldugunu belli etmekte. Kendisine moda diyemem çünkü o artık klasikler arasında çoktan yerini almış durumda. Bu senede vakıf üniversitesi otoparklarında bolca görecegiz yani.
Ama bu sene mini için pekte rahat geçeceğe benzemiyor. Neden mi ?



  • AUDI A1
İşte bu yüzden....
Audi yeni kompakt sınıf araçı a1 modeliyle özel üniversite garajlarında bende varım dedi. Bence a3'ten az küçültülmüş olsa da vahşi görünümü bazı renklerinde oldukça şık durmakta. Yakıt konusunda bonkör olan A1 performansta tatmin edici olabilmekte.  Audi'yi şahsen beğenmem ama bu arabaları gençler için olmuş denilebilir bence. Ama yine de 4 numara oda 5 numara gerçekten 4 olamayacagı için...


  • Fiat 500
küçücük fıçıcık içi boş turşucuk arabasıdır bana kalırsa ama bayanlarda oldukça şık bir araç gibi dururken bir erkek sürdüğü zaman cüsseyle orantılı olarak komik kalmaktadır. İtalyan Fiat'ın eskiden sadece 4 teker olsun mantıgıyla herkese sattıgı 500 modelinin kadınlara göre makyajlanmıs hali oldugu için bayanlar için güzel erkekler için bence vasat altıdır ki motor değerleri ıvır-zıvır yüzünden erkeklerde bu aracı alacagını sanmıyorum




Bu benzin fiyatları,trafik derdi, park sorunu derken artık kompakt sınıf yükselen değer olması o kadar ilginç ki ama güzel arabalar işte.. ayagını yerden kessin yeter :)

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Mercedes, Bavyera ?
Unknown dedi ki…
kullanıcılarının öyle bavyeralıların daha fazla olduğundan ötürü öyle yazdım.