Sosyal Medya Balonları

Sosyal medyanın özellikle 3g teknolojisiyle birlikte hayatımızda oksijen kadar yer tutunca , kendilerini bu mecraları kullanarak öne çıkarmak isteyenlerde oldu tabi.

Son günlerde Hilal Cebeci ve panpişleri hızlı bir çıkış yaptıysa da Erol Köse ve tweet'leri uzun zaman daha zirveyi bırakmayacak gibi.

Bu ''bana bakın'' davranışları ise tüm internet aleminde malesef istediği ilgiyi çekmekte . Gerçi Türkiye'de ilgi olayı zaten ''delinin kuyuya taş atması'' kadar kolay bir şey sonra 40 değil 40.000 akıllı konuşuyoruz üstünde ve kazanan ''bana bakıncılar'' oluyor.

Troll kavramı ise ekşisözlük'ten başlayarak artık tüm sosyal medya'da varolmakta. Albümün mü çıkacak yaz twitter'dan 2 kutsala hakaret , piyasan mı düştü gönder 3 foto hooop gündemdesin kral sensin...

Ama bu işin iyi yanı da var...
Herkes bunu yapabilmekte internet sayesinde. Önceden televole kültürünü tutan 3-5 kişiden şimdi koca internet alemine yayıldı ''popüler olabilmek''. Bu seviyeyi düşürürken öte yandan da insanlara seçme hakkı tanımasıyla biraz daha demokratik oldu tabi..

Yorumlar