Cep telefonu klişe trendlerimiz

1. Yalnız konuşmamız iyi oldu
Açık alanda yüksek sesle konuşup bütün hayatını etrafa dinleten bir model vardır. Güya karşısındakiyle çok özel bir konuyu konuşuyordur. Fakat etrafındaki bir grup insan olaya fazlasıyla hâkim olur.
2. Hangi melodi?
Cep telefonunun memlekete girdiği günden beri ortalıkta mutlaka melodi seçen biri vardır. Kendisi sesten rahatsız olmaz, çünkü ölümcül bir karar verecektir. Etraftakiler delirir, delirir.


3. Alo, ben robokop
Gerekçeyi anlıyoruz, cep telefonunu beyinden ne kadar uzaklaştırırsak o kadar iyi. O yüzden bu kulaklıklar iyi bir şey. Fakat sokakta tek başına yürürken konuşan bir insanın, deli gibi görünmesine engel değil bu gerçek.
4. Serçe parmak
Özellikle tombulcana erkeklerin koca avuçlarına konan minicik telefonlarda bu görüntü daha güzel olur. Artık nezaketten mi, mecburiyetten mi, küçük parmak minik bir yay çizerek havaya kalkar. Çok tatlıdır.
5. şimdi seni çaldırıyorum
Numara alışverişinin en klişe ‘numarası’dır. ıki kişi gereklidir. Birincisi diğerinin telefon numarasını tuşlar ve diğerini çaldırır. En sakat yanı taraflardan birisinin kaydetmeyi unutması halinde, bir sonraki telefon görüşmesinde ‘mahçubiyet’ ortaya çıkarmasıdır.
6. şarjı olan var mı?
Tabii soru ‘Nokia şarjı olan var mııı?’, ‘iPhone şarjı olan var mıııı?’ şeklindedir. Niyeyse bazı insanlar asla şarj aleti yanında taşımaz, çevresindeki taşıyanlara güvenir.
7. Sakız gibi uzayan sevgili konuşmaları
Özellikle toplu taşıma araçlarında rast gelince ömrünüzden ömür gidebilir. Mırıl mırıl konuşmalar kulağınıza sokulur. Birbirlerini ne kadar çok sevdikleri, yok yok ben daha çok seviyorum, mümkün değil valla benim sevgim senden çok, aaa hayır, derken, her iki sevgilinin de hayatını öğrenirsiniz.
8. Daha, daha nasılsın?
Genelde servis sağlayıcısından bir paket satın alan ve bilmem kaç dakika bedava konuşma hakkı olan bazı kişilerin, nasıl olsa beleş diyerek muhabbeti lastik kıvamına getirişi sık görülen olaylardandır. Bir süre sonra evde muhabbet ediyormuş gibi sessizlikler başlar, ‘Daha daha nasılsın’a kadar gelinir.
9. şu an Mecidiyeköy’deyim
Hepimiz biliyoruz ki, bizle birlikte şu an Kadıköy’desin. Ama belli ki işin içinde başka bir numara var. Abi göz göre göre telefondan “şu an Mecidi- yeköy’deyim” yalanını savurur. Hem zaten trafik de sıkışıktır!
10. Telefon değil iPhone
Bu numara yenice sayılabilir. Çünkü artık iPhone sahipleri telefonum çalıyor filan gibi bir ‘alçakgönüllülük’ etmiyorlar. Onun yerine göğüslerine gere gere “Ayyy iPhone’um çalıyor” diye iPhone’suzları eziyor da eziyorlar. Telefonda sınıf savaşları…
11. Parmakta ışık hızı
Özellikle genç kuşağın parmakları bu şekilde evrimleşmiş oluyor, mesaj yazarken parmaklarını takip edemiyorsunuz. Küçücük alette on parmak değilse de kullanılan iki parmakta ışık hızına yaklaşanları görmek mümkün.
12. Telefonda kendi fotoğrafını çekmek
Elinizi vicdanınıza koyun ve itiraf edin. Telefonun kamerasını kendine döndürüp ya buğulu ya da keskin bakışlarla, artık hangisinin daha havalı durduğuna inanılıyorsa, poz vermeyen var mı? Çok şahane bir harekettir. Ayrıca çevrenizde dönen sohbetten sıkıldığınızda da cankurtaran işlevi görür bu otoportre heyecanı.
13. şu telefonu kapatır mısınız?
Uçaklarda bu iş çözüldü gibi, ama otobüslerde bir dönem ciddi ciddi güvenlik gerekçesiyle yasaktı. Sonra bu meselenin çözülmesi olayları yatıştırmadı. şu anda otobüslerde milletin kafası şişmesin diye haklı bir gerekçeyle yasak var. Ama bu kavgalar bazen o kadar uzuyor ki, ilk durakta inmek istiyorsunuz.
14. Eğlencenin ortasında video
Yeni trendlerden biri. Bir akşam önceki eğlencenin nasıl da komik, şahane olduğunu eskiden birbirimize anlatırdık. şimdi doğrudan videosunu gösteriyoruz. ıyi de gerçekten sizin o kafayla eğlendiğiniz şeyi bizim bu kafayla komik bulmamız mümkün mü?
15. Cep değil, masa telefonu
Cep telefonunun kablosuz bir aygıt olduğunu unutup sadece masa üzerinde değerlendiren, yanında taşımadığı için de her telefon çalışında etrafını daraltan bir model vardır. En azından sesi kısık tutabiliriz.
16. Ödemeli arama
Açarsınız telefonu, anında bir mekanik ses uyarısı: “Bu bir ödemeli aramadır... Kabul ediyorsanız...” Kimi zaman hakikatten mühim bir şey sanıp hemen kabul edersiniz, bir de bakarsınız yanlış numara!
17. Beni bir çaldırsana
Herkesin başına gelmiştir, telefonunuzu etrafta, çantanızda falan arar arar bulamazsınız. Can havliyle yanınızdakine “Beni bir çaldırsana” diye yanaşır, melodiniz kulağınıza gelirse rahat bir nefes alırsınız. Ses gelmezse, anında yeni bir model için piyasa araştırmalarına başlayanı da çoktur.
18. Sen kapat, ben arayayım
Aradığınız kişinin ‘bedava dakikası’ varsa çoklukla gelir başınıza bu durum. Telefonu suratınıza kapatır, sonra sizi geri arar, bedavalarıyla... E belki acil bir durum var da aradık değil mi ama?
19. Titretirken delirtenler
Çevreye zarar vermemek niyetiyle sesi kısıp titreşime getirmişsin. Ama sonra onu masanın üzerine bırakıp gitmişsin. Düz bir zeminde canlı balık gibi titreşen bir cep telefonunun sesi ısrarlı telefonlarda çevredeki insanları delirtir.
20. Cep dilini benimseyenler
ısmi kısa mesaj olabilir, ama bu yazarken illa de’leri da’ları ayırmayacağınız, dilbilgisini toptan unutacağınız anlamına gelmiyor. Ama sesli harflerin yutulduğu, yüklemlerin ‘gelio’ şeklinde kısaltıldığı o dil, bazılarını deli ediyor, aklınızda olsun.
21. Sende hangi ‘application’lar var?
‘Akıllı telefon’ denilen cihazların, doğrusu iPhone’ların hayatımıza girmesiyle başladı bu iletişim biçimi. Bilhassa iPhone dünyasına yeni girenler, kıdemli kullanıcıların ekranlarını sık sık kontrol edip en yeni, en ilginç uygulamaları kapmak ister derhal.
22. Bebelere balon ve cep
Cep telefonunun geleceğin sigarası olduğu, beyne zararları tartışılıp duruyor. Bir anne baba modeli ise cep telefonunu minicik çocuklara oyuncak yapmaktan çekinmiyor. Cepten oyun oynayanlar, ‘arkadaşını’ arayanlar… Kendinize kıydınız, çocuklara kıymayınız.
23. Twitter meşguliyeti
ınsanın elinde böyle bir imkan olunca duramıyor. Madem daimi internet bağlantımız var, Twitter’da neler oluyor takip edelim. Sürekli elindeki telefona bakmaktan bu model insanda boyun kireçlenmesi ve uzun vadede sosyal ilişkilerde zedelenme görülebilir.
24. Haydi şimdi bütün cepler havaya
Günbatımı, martı falan da oluyor, sokakta karşılaşılmış bir ünlü de… Hele bir de konser safhası var. Anında cepler havaya. Sonra bu fotoğraflar ne oluyor? Bütün amaç Facebook mu?
25. Cepten konser dinletmek
Belli ki sevdiği bir insan, belli ki orada olsa hoşuna gidecek. Böyle hisli anları anlayabiliriz. Ama sırf arkadaşını gıcık etmek için, önümüzde telefonunu kaldırıp da dakikalarca konser dinletenler… E, biz de arkadan dinlemeye çalışıyoruz.

Yorumlar