Sosyal Ağ'ın üzerinde

Cep telefonlarından , tabletlere ve tüm bilgisayarlara sosyal ağlarımız her yerde. Geçenlerde bi tweet gördüm anonim sanıyorum ama sahibi varsa gerekli düzeltmeyi yaparım.

''Facebook : Ne düşünüyorsun ? Twitter : Ne yapıyorsun ? / Neler oluyor ? Foursquare : Nerdesin ? 
-Artık bir sevgiliye ihtiyacım yok''

Evet durumumuzu komik bir biçimde yüzümüze vuran tweet (ironiye gel) ama şimdi bunları tekrar tekrar yazıp canınızı sıkmayacağım zaten web 1.0 kafaları her gün yazıyor yada sabah kuşağı programlarında konuşuyorlar.

Benim yazmak istediğim konu web 3.0 yani interaktif oluşumlar ve getirdiği eğlenceli yenilikler. Son olarak karşıma sosyalmedya.co'da çıkan haberi paylaşarak üzerinde biraz yazmak istedim. Haber şöyle : FA Cup finalinde çekilen 10 gigapiksellik fotografta  taraftarlar ünlü Wembley stadyumunda kendilerini bulup etiketliyorlar. Çok ilgi çekici ve hoşuma giden bir olay açıkçası. İnternetin eğlenceli yanlarına artık öyle uzak kalmışız ki bunun gibi haberler güzel gözükmekte.

Sosyal ağlarda bir ünvan alma akımı yavaş yavaş gelmekte öncelikle foursquare'in aklına gelen bu fikir yavaş yavaş tüm sosyal ağları etkilemekte. İnsanlar kendilerini artık bir internet sayfası gibi etiketleyerek tanımlamak istiyorlar ve tüm ilgilerini bu yöne kaydırmış durumdalar. İnternet artık ''nish'' olanın öne çıktığı sosyal ağlarla dolu. Markaların bu konuda erken davrananın daha hızlı yol alacağını kestirmek çokta güç değil. Mesela Gap'in rahat ve cool genci , Dominos'un party evi , Sephora'nın party kızı gibi titreler ile gelecekte müşterilerini etkileyecekleri politikaların geleceği öngörmekteyim. 

Sosyal ağlar, insan ilişkilerini etkilediği gibi ticari ilişkileri de derinden etkilemekte... Bakalım e-marketing savaşlarında daha neler olacak ?

Yorumlar