Radyo demişken..

''Kaybedenler Kulübü'' ile yeniden gündeme geldi radyolar ve radyo programcılığı. Şu an için aklıma gelen radyo programcıları ''Televizyon''da da sunuculuk yapan Geveze ve Bay J.

90'lı yıllarda daha televizyon ve internet hayatı ele geçirmemişken radyo hayatın büyük bir kısmını kaplamaktaydı. Radyo Tiyatroları, programları , canlı maç anlatımları reklam piyasasının hegemonyası altında olmadıklarından daha bir canayakın gelmekteydiler sanki.

Şimdi ise radyo sadece trafik çilesinden kurtulmaya çalışma aracı olarak kullanılıyor sanki. Adını birkaç kez duyduğum az sayıda program dışında öne çıkan yok gibi diyordum ama biraz araştırma yapınca özellikle üniversite gençliğinin internet imkanlarıyla kendi radyolarını teker teker kurduklarını gördüm. Bu amatör insanlar profesyonel bir ciddiyetle işlerini yaparlarken aynı zamanda 90'lardan kalma radyoculuk geleneğini devam ettirmekteler.

Programlarının eğlenceli olmasının yanı sıra oldukça popülerler kendi aralarında. Neredeyse her üniversitenin kendi içlerinde resmi yada gayrı resmi bir radyo oluşumları mevcut. Varolan trendleri , hocaların çekiştirilmesi yada sevgili durumlarını sanki dost meclislerindeymişcesine rahat ortaya koyulduğu bu ortamlar interaktif olduklarından dolayı bilinirliklerine göre kemik bir dinleyici kitleleri de oluşturmuş durumdalar.

Şu an için Oytun ile Kazandibi programı yanında....

Özellikle bu aralar Radyo Pi'ye şahsen sarmış durumdayım. Takip ettiğim kadarıyla 3 arkadaşın kurduğu bu radyo'ya gece 22:00-00:00 ulaşılabilmekte. Doğal ve güzel olan programlarını takip ederken profesyonel radyoculuğu da hafiften ti'ye alan programlar yapmaktalar. Başarılarının devamını dilerken takipçilerimizden kendilerinin de varsa takip ettiği böyle amatör radyolar bizimle paylaşmalarını isteriz..

Yorumlar